VoIP

10 voordelen van VoIP

  • 6 september 2017
  • Sonja Remkes

Wie overstapt op zakelijk bellen via internet – VoIP – is niet alleen veel goedkoper uit, er zijn veel meer verrassende voordelen. Dat zie je in de
top 10
voordelen van VoIP.

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Het is de verzamelnaam voor al het spraakverkeer via internet. Omdat zo’n beetje elk bedrijf beschikt over een breedband internetverbinding is de overstap naar internetbellen snel en eenvoudig te realiseren. De enige vereiste is dat je over telefoontoestellen beschikt die raad weten met VoIP. Is dat in orde, dan kun je direct profiteren van de aantrekkelijke voordelen van bellen via internet.

Voordeel 1:¬†Onbeperkt bellen ‚Äď tegen vaste lage kosten

Het grootste voordeel van internetbellen is het aantrekkelijke kostenplaatje.
– Tot wel 30% voordeliger nationaal bellen
– Tot wel 70% voordeliger internationaal bellen

Voordeel 2: Meer mogelijkheden met je telefooncentrale

Veel bedrijven beschikken nog over een analoge telefooncentrale. Met een online telefooncentrale van gnTel beschik je over veel meer functies. Maar ook je analoge telefooncentrale kun je koppelen met ons platform, met een zogenaamde SIP-trunk. Hiermee bel je voordelig via internet én je behoudt de functionaliteiten van je eigen centrale.

Voordeel 3:¬†Bel gratis met je collega‚Äôs ‚Äď overal ter wereld!

Een VoIP netwerk kent geen landsgrenzen. Omdat het telefoonverkeer via internet verloopt, kun je medewerkers overal ter wereld aansluiten op de VoIP telefooncentrale. Collega’s in Tokio of Timboektoe? Via een VoIP netwerk bel je gratis naar alle aangesloten nummers.

Voordeel 4: Met VoIP ben je nooit meer ‚Äėin gesprek‚Äô

VoIP bellen maakt het mogelijk om een wachtrijfunctie in te stellen. De wachtrijfunctie voorkomt dat een beller een ingesprektoon krijgt als de lijn bezet is. In plaats daarvan hoort hij een welkomstboodschap en wordt hij in de wacht gezet met een vrolijk melodietje. Zodra er een lijn vrijkomt, wordt de beller automatisch doorgeschakeld naar het beschikbare toestel. Veel klantvriendelijker, toch?

Voordeel 5: Direct de juiste contactpersoon aan de lijn

Met een VoIP telefooncentrale is het mogelijk om de beller via een keuzemenu naar de juiste medewerker te loodsen. Met een slim ingesteld keuzemenu heb je dus geen telefoniste meer nodig.

Voordeel 6:¬†Altijd bellen vanaf je vaste nummer ‚Äď ook onderweg

Bellen met een vast nummer geeft als bedrijf een professionelere uitstraling.. Met All-You-Need van gnTel kun je je smartphone gebruiken om vanaf een vast nummer te bellen. Ideaal als je veel onderweg bent. Dat werkt overal, zo lang je maar 3G of WiFi hebt.. En het mooie is, het werkt ook andersom; telefoontjes naar je vaste nummer kun je eenvoudig ontvangen op je mobiel.

Voordeel 7: Gebruik elke telefoon met Free Seating

Hebben medewerkers geen vaste werkplek, maar is het wel handig als iedereen een eigen telefoonnummer heeft? Dan is Free Seating de ideale oplossing. Free Seating maakt het mogelijk om op ieder telefoontoestel binnen het VoIP-netwerk in te loggen met je eigen telefoonnummer.

Voordeel 8: Al het zakelijke belverkeer live volgen

Hoeveel telefoongesprekken voeren je medewerkers? Op welke tijdstippen? Welke gesprekken zijn opgenomen? En wat is het aantal  inkomende gesprekken in de afgelopen maand? Met VoIP-telefonie kun je eenvoudig beschikken over online rapportages die inzicht geven in al je zakelijke belverkeer.

Voordeel 9:¬†‚ÄėDit is een bericht van de directie‚Ķ‚Äô

Een mooie optie van VoIP-bellen is de mogelijkheid om in één keer een groep toestellen te bellen. Dat kan met een oproepsysteem dat eenvoudig is toe te voegen aan VoIP telefonie van gnTel.

Voordeel 10: Direct de klantgegevens van de beller

Met de CRM pop-up zie je direct de bijbehorende klantgegevens van inkomend telefoonverkeer. En om uit te bellen hoef je nooit meer een telefoonnummer in te toetsen. Je klikt en belt direct het juiste nummer. Vraag ernaar bij je service partner.

Met VoIP klaar voor de toekomst

Naast de 10 bovenstaande voordelen ben je met VoIP telefonie klaar voor de toekomst. Onlangs maakte KPN bekend te stoppen met het ISDN netwerk. Met VoIP ben je de klaar voor de toekomst!

Reacties

One thought on “10 voordelen van VoIP

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *