Partnerupdate: Migratie SIP routers

  • 20 december 2017
  • beheerder

Onlangs heeft gnTel één van de laatste stappen van de migratie naar onze nieuwe VoIP infrastructuur ingezet. De oude SIP routers achter sip.gntel.nl draaien nu in proxy modus, waardoor SIP-verkeer grotendeels afgehandeld wordt via onze nieuwe SIP routers.

Op termijn moet al het SIP-verkeer direct op deze nieuwe SIP routers afgeleverd worden, zodat de oude SIP routers uitgefaseerd kunnen worden. Hiertoe zal medio januari het DNS-adres sip.gntel.nl aangepast worden van 194.140.246.34 naar 91.215.4.140. In deze mail willen we je berichten over de stappen die we daartoe zullen nemen.

Voordat we de DNS aanpassen is het van belang zeker te stellen dat klanten geen problemen zullen ondervinden met het nieuwe IP-adres van de SIP routers: 91.215.4.140. Hier hebben we jouw hulp bij nodig. Het is belangrijk dat het volgende gecontroleerd wordt bij je klanten:

  • Toestellen die niet op naam maar op IP registreren (nu: 194.140.246.34) dienen omgezet te worden naar¬†voip.gntel.nl, of naar 91.215.4.140; onze voorkeur gaat uit naar DNS.
  • Eventuele firewalls dienen zo geconfigureerd te worden dat SIP-verkeer van en naar¬†voip.gntel.nl¬†(91.215.4.140) geaccepteerd wordt. Afhankelijk van de instellingen bij de klant betreft dat TCP of UDP verkeer naar poorten 5060, 5061 of 38388.
  • Indien je als whitelabel partner gebruik maakt van een eigen SIP adres, neem dan even contact met ons op.
  • Als de klant geen specifieke firewall configuratie heeft voor 194.140.246.34 en de toestellen niet op IP-adres registreren maar op DNS-naam, dan hoef je niets te doen, ongeacht of je toestel met autoprovisioning is ingesteld of niet. Als je niet zeker bent of de instellingen bij de klant verkeer naar de nieuwe SIP routers toestaan, dan kun je dit testen door √©√©n of meerdere toestellen, of de PBX, in te stellen op¬†voip.gntel.nl¬†in plaats van¬†sip.gntel.nl. De klant maakt dan direct gebruik van het nieuwe platform.

De DNS naam voip.gntel.nl blijft ook na het afronden van de migratie actief, dus indien je toestellen hierop instelt dan hoeft deze instelling later niet gewijzigd te worden.

De geplande tijdslijn is als volgt:

  • Vrijdag 12 januari worden onze autoprovisioning instellingen aangepast van¬†sip.gntel.nl¬†naar¬†voip.gntel.nl. In de regel wordt deze aanpassing gedurende het weekend op de toestellen die van auto provisioning gebruik maken uitgevoerd, waarna deze gebruik zullen maken van het nieuwe platform. Wees dus maandag 15 januari extra alert op mogelijke meldingen van klanten.
  • Een week later, op maandag 22 januari, zullen we de DNS naam¬†sip.gntel.nl¬†laten wijzen naar het nieuwe IP-adres 91.215.4.140. We verwachten dat deze instelling binnen enkele dagen door alle toestellen zal worden overgenomen.
  • Vanaf 29 januari zullen we monitoren welke klanten nog van het oude platform gebruik maken en deze actief benaderen om alsnog te migreren naar het nieuwe platform.

Mocht je nog vragen hebben over dit bericht dan zijn we bereikbaar voor verdere uitleg via 015 ‚Äď 240 00 00.

Reacties

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *