ISDN stopt (KPN uitfasering ISDN)

KPN stopt met ISDN, dit gaat er veranderen

  • 2 juni 2017
  • beheerder

KPN heeft aangegeven te stoppen met ISDN. Het ISDN netwerk is verouderd en tegenwoordig zijn er betere en goedkopere technieken zoals VoIP. Het uitfaseren van ISDN heeft consequenties voor bedrijven die nog gebruik maken van ISDN. Het is daarom van belang om actie te ondernemen.

ISDN stopt, wat gaat er veranderen?

ISDN oftewel (Integrated Services Digital Network) bestaat al sinds de jaren 90. De techniek werd erg populair vanwege betrouwbare telefoonverbindingen en goede geluidskwaliteit. Inmiddels heeft VoIP (internet telefonie) zich bewezen als gelijkwaardige vervanger. De voordelen van VoIP zijn duidelijk, het systeem is flexibeler en goedkoper dan ISDN. Doordat steeds meer bedrijven zijn overgestapt van ISDN naar VoIP telefonie is het onderhoud aan het ISDN netwerk duur geworden. KPN heeft daarom besloten om het ISDN netwerk te vervangen voor VoIP.

KPN stopt met ISDN op 1 september 2019

KPN heeft inmiddels officieel aangegeven dat zij stoppen met enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN op 1 september 2019.

Klanten van KPN die nu nog gebruik maken van ISDN moeten een alternatief vinden. De meeste klanten kunnen het beste overstappen op VoIP telefonie. Heb jij net een nieuwe telefooncentrale op ISDN? Dan is SIPTrunk de meest eenvoudige oplossing om gemakkelijk over te stappen van ISDN naar VoIP. Is je telefooncentrale verouderd? Dan kan je overwegen om over te stappen naar een totaaloplossing zoals het gnTel pakket FlexPBX. Het verschilt per situatie wat de beste telefonie-oplossing is voor jouw onderneming.

Deurbel/ frankeermachine en pinapparaat

Het verdwijnen van ISDN heeft niet alleen invloed op jouw telefonie. Veel apparatuur zoals de intercom en de frankeermachine maken gebruik van ISDN. Het is daarom van belang om advies in te winnen bij de overstap van ISDN naar VoIP. Vraag altijd advies op maat als jouw onderneming gebruik maakt van beveiligingssystemen of andere oplossingen die gebruik maken van ISDN.

Vrijblijvend advies: Alternatieven ISDN

gnTel is sinds 2004 een van de eerste telecomproviders met een eigen VoIP-netwerk. De afgelopen 12,5 jaar heeft het systeem zich bewezen en maken duizenden bedrijven dagelijks gebruik van onze VoIP diensten. Onze VoIP-adviseurs bekijken vrijblijvend jouw situatie en geven advies-op-maat.

De voordelen van VoIP t.o.v ISDN

Belt jouw onderneming nog over het ISDN netwerk? Misschien wil je dan helemaal niet overstappen. VoIP biedt echter een aantal grote voordelen ten opzichte van ISDN:

  • Voordeliger bellen
  • Mogelijkheid onbeperkt bellen tegen een vast bedrag per maand
  • Vast nummer op je mobiel
  • Koppelingen met CRM-systemen
  • Online alles regelen zoals voicemail, belgroepen en open/gesloten tijden

Stap over naar telefonie in de cloud

Bel voordelig via het cloudplatform van gnTel. Het telefonie-platform beschikt over handige functies zoals; belgroepen, keuzemenu’s, rapportages en doorschakeling naar je mobiele telefoon.

Reacties

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *