Hosted VoIP

Bij hosted VoIP, ook wel hosted PBX of virtuele PBX genoemd, heb je geen eigen telefooncentrale. Jouw telefoontoestellen worden aangesloten via een internetverbinding op de telefooncentrale van de VoIP leverancier.

 

Koppelen bestaande telefooncentrale of PBX

Is je bestaande PBX geschikt voor VoIP, dan kun je je telefoonlijn vervangen door een zogeheten ‘SIP-Trunk‘. Je belt dan via je internetverbinding. Voordeel is dat je gebruik kunt blijven maken van je telefooncentrale en alle daarop ingestelde diensten, terwijl je wel profiteert van de lagere gesprekstarieven. Bijkomend voordeel: de capaciteit van een SIP Trunk is eenvoudig uit te breiden.

Heb je nog een traditionele (ISDN) centrale in gebruik en wil je je telefoonlijn vervangen door een SIP Trunk, dan kan dat. In dat geval heb je een omzetter nodig. Je servicepartner kan je informeren welk type voor jou geschikt is.

Spraakkwaliteit

De kwaliteit van VoIP telefonie van gnTel doet niet onder voor die van traditionele telefonie. De kwaiteit van zakelijke telefonie via VoIP is dan ook vele malen beter dan bellen via bijvoorbeeld Skype of What’s App. De kwaliteit van VoIP telefonie van gnTel is vergelijkbaar met ISDN kwaliteit.

Mocht je een mindere spraakkwaliteit ervaren, dan ligt dit meestal aan de internet verbinding. Het gesprek verloopt dan hakkelig. Dit is een gevolg van te weinig bandbreedte op de gebruikte internetverbinding.

Om de best mogelijke kwaliteit te behalen, kun je een aparte internetverbinding nemen voor VoIP. In de meest ideale omstandigheid neem je een ADSL of dataverbinding die rechtstreeks koppelt met je VoIP provider.

Deskundige service partner

Gelukkig hoef je niet alles zelf te installeren. We werken samen met een groot netwerk van deskundige service partners in heel Nederland. Zij weten wat er nodig is om je overstap naar VoIP helemaal soepel te laten verlopen. Je hebt er geen omkijken naar en kunt altijd op hen terugvallen als er iets verandert in je wensenpakket.

Direct aan de slag?

Stel dan nu je pakket samen!